pondělí 3. září 2012

Ochořeli jsme


A je to tady. Morová rána nemilosrdně udeřila železnou pěstí přímo do centra Pardubic. Přítel se nakazil lehčí formou, říká se jí mužská rýma nebo tak nějak.

Byť má tuhý slovenský kořínek, doktora nenavštívil už X let a těší se pevnému zdraví, milý miláš nevydržel nápor prvních teplejších dnů a nevyrovnané počasí si vybralo svou daň. Chudinka je rozpálený jak plynové topení.

Naštěstí bojuje statečně, nedělá scény a celkově se s tou nemocí pere jako pořádná ženská, za což jsem mu velice vděčná. :)) Neodporuje pečování a nechává se prolévat čajíkem, i když to je jedno z nejposlednějšího, co má rád. Hodný mucík, right?

No a pro ty, co momentálně trpí podobným problémem, mám pomenší tríček v podobě speciálního kurýrovacího čaje. Mně osobně je z toho na zvracení, ale většině lidem to chutná, a hlavně - pomáhá to.

Zázvorový čaj s medem a citrónem:


Koupíme si kořen zázvoru (taková ta divná věc, co vypadá jako trolí boban, přikládám obrázek pro ilustraci), citrón a med.



Přiměřený (pro hnidopichy asi 3x4 cm) kus kořene nastrouháme na hrubo, vložíme do hrnku, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 5 minut louhovat. Poté přecedíme přes sítko do jiného hrníčku a přidáme lžíci (nebo radši dvě) medu a polovinu vymačkaného citrónu. Snažíme se vypít ještě teplé, byť nás to dohání k slzám zoufalství.


Přežijte!

M.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.