čtvrtek 1. listopadu 2012

Rychlá kočičí pohádka

Protože Lukáš kočky zbožňuje, a prostě ty naše musí vidět na všech stránkách, kde se "sledujeme", mám povinnost tu dnešní večerní srandu hodit i sem. Ne, teď jenom chabě žertuju. Prostě chci udělat radost všem kočkomilům, kteří ke mně mají přístup třeba jen tady. A jak to tedy bylo?

Jednoho krásného večera se slečna Rozinka (říká se kočkám slečny, když jsou vykastrované?) vydala na šmejdění po obýváku, a hle! Co to objevila? Chaloupku z krabice... 


"Mmmmm, to je ale pěkná krabice, tady se uvelebím," pomyslela si. A tak taky učinila. Okolí se jí však nezdálo bezpečné, a proto ostražitě vyhlížela, jestli se nepřipotácí nějaký vetřelec. A co se nestalo, vetřelec se připotácel. 


"No né, ty máš ale pěknou krabici, Rozinko, to jsi si ukradla sama, nebo ji máš od páníčka na hypotéku?", zeptala se Artemis, zákeřný vyčůránek. "Nic ti nepovím, odejdi v míru a pokoji," zabručela Rozinka. To by ale nebyla Artemis, aby si nedělala na krabicovou chaloupku zálusk. Zaútočila tedy na Rozinku, jak se na banditu sluší a patří.


Pro tento účel použila zákeřný chvat, takzvaný královský spodní lapák. Ten Rozinku dostal do velmi nevýhodné pozice, ve které jí nepomohly ani její majestátné vousy a medvědí tlapy. Po chvilkovém boji byla nucena opustit krabici a zachránit si holý život. A tak naše Rozinka skončila se stejně holým zadkem, jaký měla před tím, než páníčkovi ukradla krabici.


A jaké z toho plyne ponaučení? Nečiň druhým to, co nechceš, aby činili oni tobě.


M.


2 komentáře:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.